Ξιφασκία

Στις 10 Απριλίου 2019 ιδρύθηκε το τμήμα ξιφασκίας με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού το οποίο έφερε μάλιστα και το πρώτο ιστορικό μετάλλιο του Συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απόστολος Δαβής στις 11 Μαϊου πήρε το χάλκινο μετάλλιο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της επιτυχίας.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Κάζαγλης και τιμ μάνατζερ ο Γιώργος Σουλιώτης. Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται στο προπονητήριο κάτω από την Θύρα 13.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6942989467 και 6932655299

Για την ιστορία…

Η Ξιφασκία σε αμαξίδιο είναι ένα από τα αθλήματα που “γεννήθηκαν”  στο Νοσοκομείο του Stoke Mandeville για την αποκατάσταση των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960 και στις μέρες μας η Ξιφασκία σε αμαξίδιο καλλιεργείται σε περισσότερες από 24 χώρες.

Από την άποψη του θεατή το πιο εντυπωσιακό στην ξιφασκία με αμαξίδιο, είναι το γεγονός ότι οι αθλητές αγωνίζονται σε αμαξίδια δεμένα στο πάτωμα, επιτρέποντας ωστόσο στον αθλητή/ αθλήτρια την να κινούν ελεύθερα τον κορμό και να εκτελούν γρήγορα εναλλασσόμενες κινήσεις. Το ξίφος του ενός αθλητή, κρατώντας το με το ένα χέρι τεντωμένο, πρέπει να φτάνει τον λυγισμένο αγκώνα του άλλου. Οι ξιφομάχοι δεν επιτρέπεται να μετακινούν το αμαξίδιο τους ή να ανυψώνονται από αυτό. Οι αθλητές συμμετέχουν σε αγωνίσματα που συμπεριλαμβάνουν το Foil, Eppe (άνδρες, γυναίκες) και Sabre (Άνδρες).

Η επίσημη διοικούσα αρχή της Ξιφασκίας σε αμαξίδιο είναι ο Διεθνής Οργανισμός για Αθλητές σε Αμαξίδια και Αθλητές με Ακρωτηριασμούς (IWAS).

Roster

Δημήτρης Κάζαγλης (προπονητής). Απόστολος Δαβής, Πάνος Τριανταφύλλου,Βασίλης Ντούνης,  Γεωργία Καλτσή, Στέλιος Σουλιώτης, Γιάννης Παπαϊωάννου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.