Τοξοβολία

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε η επίσημη ίδρυση του τμήματος τοξοβολίας ΑμεΑ του «τριφυλλιού».

Προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου και αθλητές της ομάδας είναι οι Γιώργος Αθανασόπουλος και Χρήστος Βλαστάρας.

Για την ιστορία…

Η Τοξοβολία, όπως και η πλειοψηφία των αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δραστηριότητα αποκατάστασης και ψυχαγωγίας. Τα τελευταία 50 χρόνια, καθιερώθηκε ως άθλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να ασκήσουν τη δεξιότητα, την ακρίβειά, τη δύναμη και την ικανότητα συγκέντρωσής τους.

Στην Τοξοβολία συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με κινητική αναπηρία (κάκωση νωτιαίου μυελού, εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό και Les Autres). Οι αθλητές κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Σκοπός τους είναι να ρίξουν με ακρίβεια τα βέλη σε στόχο διαμέτρου 122 εκατοστών, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ατομικοί και ομαδικοί αγώνες.

Roster

Προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου και αθλητές της ομάδας είναι οι Γιώργος Αθανασόπουλος και Χρήστος Βλαστάρας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.