Σκοποβολή

Το τμήμα σκοποβολής ΑμεΑ του Παναθηναϊκού πήρε σάρκα και οστά στις 14 Μαϊου 2019 και 1,5 μήνα αργότερα  ο ΠΑΟ συμμετείχε με δύο αθλητές του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος κατέλαβε την τιμητική 9η θέση μεταξύ 18 αθλητών και ο Βασίλης Ψυχοιγιόπουλος ήταν 14ος.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Θοδωρής Κοτταράς και τιμ μάνατζερ είναι η Άννα Ξανθάκη. Οι προπονήσεις γίνονται στο σκοπευτήριο του ΠΑΟ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6985624068

Για την ιστορία…

Η Σκοποβολή είναι άθλημα ακριβείας και έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Arnhem, το 1980. Η σκοποβολή για τους αθλητές με αναπηρία έχει τους ίδιους κανονισμούς με την σκοποβολή των αρτιμελών με κάποιες αναγκαστικές διαφοροποιήσεις.

Οι σκοπευτές αγωνίζονται με τουφέκι ή πιστόλι, τα οποία είναι ή αεροβόλα ή πυροβόλα ραβδωτά. Υπάρχουν αγωνίσματα 10μ. 25μ. και 50μ. Ανάλογα με τον τύπο όπλου και την απόσταση, χρησιμοποιούνται πέντε διαφορετικοί στόχοι. Οι στόχοι είναι ηλεκτρονικοί. Το άθλημα διέπεται από τους Κανονισμούς της Επιτροπής Σκοποβολής της IPC.

Οι Κανονισμοί της Σκοποβολής διαφέρουν ανάλογα με τον αγώνα, την απόσταση, το είδος του στόχου, το όπλο, τη στάση του σκοπευτή κατά την βολή, τον αριθμό των βολών, και το χρόνο μέσα στον οποίο πρέπει να ρίξει τις βολές του. Οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν βαθμούς ανάλογα με την αξία των βολών τους.

Κάθε αγώνας αποτελείται από ένα γύρο κατάταξης και έναν τελικό. Η βαθμολογία του τελικού γύρου προστίθεται στη βαθμολογία του γύρου κατάταξης. Ο στόχος των γύρων κατάταξης αποτελείται από 10 ομόκεντρους κύκλους με βαθμολογία από το 1 έως το 10. Ο κεντρικός κύκλος δίνει 10 βαθμούς και ο τελευταίος εξωτερικά 1.

Roster

Θοδωρής Κοτταράς (προπονητής). Γιώργος Αθανασόπουλος, Γιώργος Τσαουσίδης, Χρήστος Βλασταράς, Τάσος Μπούτης, Νίκος Ρούσσος και Παναγιώτης Κοντογιάννης.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.