Ποδηλασία

Τα ποδήλατα μας όπως τα όνειρα μας…

 

Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ ανακοινώνει την δημιουργία τμήματος ποδηλασίας, πιστός στο δόγμα ανάπτυξης του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρίες.

Έπειτα από τα τμήματα μπάσκετ με αμαξίδιο, ξιφασκία με αμαξίδιο, σκοποβολή ΑμεΑ , κολύμβηση ΑμεΑ , τοξοβολία Αμέα, επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ ενεργοποιείται και το τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ.

Υπεύθυνος αναλαμβάνει ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής ΑμεΑ και πρώην ποδηλάτης του Παναθηναϊκού Κώστας Γκρέκας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υπεύθυνοι μπορούν να απευθυνθούν στη σελίδα του Facebook ή στο τηλέφωνο 6977634553 (Κώστας Γκρέκας).

Για την ιστορία…

Η ποδηλασία είναι ένα θεαματικό άθλημα που συνδυάζει ταχύτητα και συγκίνηση. Χωρίζεται στην ποδηλασία δρόμου και στην ποδηλασία πίστας. Η ποδηλασία δρόμου εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Σεούλ το 1988 και η Ποδηλασία πίστας το 1996 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας.

Στην Ποδηλασία δρόμου υπάρχουν τα αγωνίσματα Δρόμου (Αντοχής), και τα αγωνίσματα Ατομικής Χρονομέτρησης. Στην Πίστα υπάρχουν τα 1000 μ. Ατομική Χρονομέτρηση, Ατομική Καταδίωξη, Ατομική Καταδίωξη 3.000μ. και Ατομική Καταδίωξη 4.000μ. , ομαδικό σπριντ και Αγώνας ταχύτητας.

Οι ποδηλάτες πρέπει να φορούν προστατευτικό κράνος, το οποίο έχει συγκεκριμένο χρώμα ανάλογα με την αγωνιστική κατηγορία αναπηρίας που συμμετέχουν.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.