Πινκγ Πονγκ

Η ημερομηνία ίδρυσης του τμήματος πινγκ πονγκ ΑμεΑ του Παναθηναϊκού είναι η 14η Δεκεμβρίου 2019.

Υπεύθυνοι του τμήματος είναι οι Σωτήρης Χούμος και Τάσος Συμεωνίδης και αθλητές του τμήματος είναι οι Παντελής Χαρακλιάς και Γιώργος Αθανασόπουλος.

Για την ιστορία…

Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση συμπεριλαμβανόταν τους πρώτους Παραολυμπιακούς αγώνες το 1960 και στις μέρες μας έχει αθλητές σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες. Άνδρες και Γυναίκες αγωνίζονται χωριστά, σε διπλά, καθώς και σε ομαδικά αγωνίσματα.

Ένας αγώνας αποτελείται από 5 σετ 11 βαθμών το καθένα και νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης ή το ζευγάρι που νικάει τα τρία από τα πέντε σετ. Το διοικητικό σώμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF)www.ittf.com μέσω της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της ITTF.

Οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχουν εφαρμογή στις διοργανώσεις της Παραολυμπιακής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις αναφορικά με τους κανονισμούς σερβιρίσματος για τους αθλητές που αγωνίζονται με αμαξίδιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.