Άρση Βαρών σε πάγκο

Το σωματείο μας μπαίνει και στο αγώνισμα της άρσης βαρών σε πάγκο έπειτα από τα αγωνίσματα του μπάσκετ με αμαξίδιο, της ξιφασκίας με αμαξίδιο, της σκοποβολής ΑμεΑ , της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ, της ποδηλασίας ΑμεΑ, της κολύμβησης ΑμεΑ και της τοξοβολίας ΑμεΑ.

Το τμήμα θα συνεργάζεται με το τμήμα του ΑΟ και πρώτος αθλητής του τμήματος θα είναι ο Παύλος Μάμαλος και προπονητής ο Κώστας Σαλπιγγίδης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την σελίδα μας στο Facebook, καθώς και στο τηλέφωνο 6987237921. 

Για την ιστορία…

Η ‘Αρση Βαρών σε πάγκο για αθλητές με αναπηρία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1964 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκυο της Ιαπωνίας με την ονομασία “Weightlifting”. Μετείχαν μόνο άνδρες αθλητές με κάκωση του νωτιαίου μυελού.
Αργότερα, το άθλημα μετονομάστηκε σε “Powerlifting”. Η ενσωμάτωση κανονισμών παρόμοιων με αυτούς που ισχύουν στην ‘Αρση Βαρών για αθλητές χωρίς αναπηρία και η συμμετοχή αθλητών με άλλες κινητικές αναπηρίες, όπως για παράδειγμα η εγκεφαλική παράλυση και ο ακρωτηριασμός, συνέβαλλαν στη ραγδαία ανάπτυξη της ‘Αρσης Βαρών σε πάγκο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, αθλητές από 25 χώρες έλαβαν μέρος στους αγώνες ‘Αρσης Βαρών σε πάγκο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ο αριθμός των χωρών που συμμετείχαν έφτασε τους 58. Από τότε ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν έχει αυξηθεί, φτάνοντας τις 109 χώρες από πέντε ηπείρους.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000, στο Σύδνεϋ, έλαβαν μέρος για πρώτη φορά και γυναίκες.

Η Επιτροπή ‘Αρσης Βαρών σε πάγκο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί την αρμόδια διοικητική αρχή για την οργάνωση και την ανάπτυξη του αθλήματος παγκόσμια.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑμεΑ

Μετά από ζυμώσεις μηνών, στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε στα τέλη του 2018 μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου σωματείου ΑμεΑ σε διεθνή πρότυπα. Με τη συνεργασία της διοίκησης του Παναθηναϊκoύ Α.Ο., ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ.